Chourizo criollo

Chourizo criollo

Orixes e Importancia

O chourizo criollo é un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda España e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na emigración galega a América, onde se mesturaron as tradicións cárnicas galegas coas novas influencias culinarias. O resultado é un chourizo fresco, sen curar, normalmente asado á grella ou á prancha, que se converteu nun símbolo de festa e reunións familiares.

A súa importancia cultural é significativa xa que representa non só unha tradición gastronómica, senón tamén un vínculo coa diáspora galega e unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.

Receita de Chourizo criollo

Ingredientes

Instrucións

  1. Nun recipiente grande, mestura a carne de porco e o touciño moídos.
  2. Engade o allo picado, os pementos, o ourego e o sal. Mestura ben ata que todos os ingredientes estean ben integrados.
  3. Enxuga as tripas naturais de porco en auga morna e enchéas coa mestura de carne utilizando unha embutideira.
  4. Ata os chourizos a intervalos regulares e deixa repousar no frigorífico durante unhas horas.
  5. Asa os chourizos na grella ou á prancha ata que estean ben cociñados e dourados por fóra.




O 100% deste contido foi creado automaticamente con Intelixencia Artificial. Sen revisión humana. Pode conter erros. Verifíqueo.

Sobre nós. Visión. Misión. Obxectivos. Preguntas frecuentes. Contáctanos. Correo electrónico: contacto@xantar.gal. Delegado de protección de datos: dpd@xantar.gal. Aviso legal. Termos e condicións. Política de privacidade.