Chourizo criollo
Orixes e Importancia
O chourizo criollo é un prato tradicional da cociña galega, coñecido e apreciado en toda España e máis alá das súas fronteiras. Este prato ten as súas raíces na emigración galega a América, onde se mesturaron as tradicións cárnicas galegas coas novas influencias culinarias. O resultado é un chourizo fresco, sen curar, normalmente asado á grella ou á prancha, que se converteu nun símbolo de festa e reunións familiares.
A súa importancia cultural é significativa xa que representa non só unha tradición gastronómica, senón tamén un vínculo coa diáspora galega e unha forma de convivencia e festividade nas reunións familiares e festas rexionais.
Receita de Chourizo criollo
Ingredientes
- 1 kg de carne de porco moída
- 200 g de touciño moído
- 4 dentes de allo
- 1 culleradiña de pemento doce
- 1 culleradiña de pemento picante
- 1 culleradiña de ourego
- Sal ao gusto
- Tripas naturais de porco
Instrucións
- Nun recipiente grande, mestura a carne de porco e o touciño moídos.
- Engade o allo picado, os pementos, o ourego e o sal. Mestura ben ata que todos os ingredientes estean ben integrados.
- Enxuga as tripas naturais de porco en auga morna e enchéas coa mestura de carne utilizando unha embutideira.
- Ata os chourizos a intervalos regulares e deixa repousar no frigorífico durante unhas horas.
- Asa os chourizos na grella ou á prancha ata que estean ben cociñados e dourados por fóra.